BEHANDELMETHODES

Behandelmethode Gerrit

Bij een eerste bezoek aan de praktijk van Gerrit, zal hij nadat hij u hartelijk welkom heeft geheten, verzoeken om plaats te nemen in zijn behandelkamer. Vervolgens zal hij zonder informatie van uw kant, met behulp van licht en iriscopie een diagnose stellen. Hij onderzoekt met een staaflampje uw iris en zal daaruit uw ziekteaanleg/constitutie in grote lijnen kunnen belichten. Dat wil zeggen, wat er in het verleden is gepasseerd en wat aktueel is. Als zodanig slaat hij met iriscopie een brug tussen waarneming en wetenschap.

Hij heeft in zijn ruim 40-jarige ervaring daar al vele mensen mee gefrappeerd. Hij zal u precies vertellen wat hij ziet en daar kunt u een uitgebreide uitleg bij verwachten. Tevens zal hij de achtergronden van de onderliggende aandoening uitleggen, waarna hij het behandelplan en de benodigde medicijnen/supplementen in alle duidelijkheid met u zal bespreken.

De vervolgafspraak bestaat uit dezelfde procedure, met als verschil dat de resultaten van de behandeling worden gemeten en belicht. Een eerste consult duurt ongeveer 45 minuten en het vervolgconsult ongeveer 30 minuten. Dit zijn gemiddeld genomen tijden en kunnen soms korter maar ook langer zijn. Dit is zeer individueel.

Behandelmethode Mary

Bij de eerste afspraak wordt een intake-gesprek gehouden om de hulpvraag te bespreken, en elkaar te leren kennen. Het is belangrijk dat je als cliënt een goed gevoel hebt bij wat voor therapeut dan ook, en vice versa geldt dat ook. Dit in verband met het vertrouwen dat je elkaar geeft.

Aan de hand van het intake-gesprek wordt de techniek bepaald en uiteraard uitgelegd, en kan er ook “huiswerk” meegegeven worden. Het is gebleken dat bij  Psychodynamische Therapie de inzichten van het hoe en waarom van iemands klacht snel duidelijk wordt. Dat is de reden dat dit een kortdurende therapie is van gemiddeld 4 tot 8 sessies. Door de dynamische manier van werken zijn er verschillende technieken tijdens de behandeling mogelijk.